Studijas Kanādā

Ko jūs vēlaties mācīties Kanādā?

Iedomājies apgūt jūras bioloģiju Kanādas Rietumu piekrastē, mācīties Franču – Kanādiešu  vēsturi Kvebekā vai apmeklēt kulinārijas skolu Halifā! Saskaņo savas interses ar programmām un skolām Kanādā, kas nodrošina aizraujošu daudzkultūru pieredzi un mācības kādu pasaules vadošo pasniedzēju vadībā.

Saņemt Atļauju studijām

Lai mācītos Kanādā, nepieciešama atļauja studijām un/vai apmeklētāju vīza.

Sagatavoties studēt.

Uzzini visu, kas ir nepieciešams, pirms piesakies atļaujai studēt Kanādā.

Noskaidro savu atbilstību.

Piesakies atļaujai studēt.

Pagarini savu studiju atļauju

Jums jāpiesakās studiju atļaujas pagarināšanai vismaz 30 dienas pirms jūsu patreizējā atļaujas beigām.

Strādāt studiju laikā

Kanādā ir iespējas strādāt, kamēr šeit esat kā students, saskaņā ar jebkuru Kanādas Pilsonības un Imigrācijas darba programmu (CIC’s) studentiem. Vairumā gadījumu, jums būs nepieciešams pieteikties studentu darba atļaujai.
Jūs varat strādāt tajā iestādē kur studējat bez darba atļaujas, ja esat pilna laika students valsts pēcvidusskolas estādē, tādā kā koledža vai universitāte, vai arī koledžā “d’enseignement général et professionnel (CEGEP) Kvebekā, kas ir privāta pēcvidusskolas iestāde, kas darbojas pēc tiem pašiem noteikumiem un likumiem kā valsts iestādes, un saņem vismaz 50 procenti finansējumu tās vispārājai darbībai no valsts dotācijām( pagaidām pretendē tikai privātās, koledžas līmeņa izglītības iestādes Kvebekā), vai Kanādas privātā institūcijā, kurai provinces statūti atļauj piešķirt grādus un jums ir derīga studēšanas atļauja.

Palikt Kanādā pēc absolvēšanas

Jūs varat palikt Kanādā kā pastāvīgais iedzīvotājs vai atrast darbu pēc skolas absolvēšanas. Lai pēc absolvēšanas Kanādā strādātu, nepieciešams pieteikties darba atļaujai saskaņā ar (PGWPP) programmu – Post-Graduation Work Permit Program (PGWPP). Ja vēlaties pēc absolvēšanas palikt Kanādā kā pastāvīgais iedzīvotājs, tad ir pieejamas vairākas programmas -katra ar savām prasībām.