Látogatói vízum (SC600)

Ha Ausztráliába szeretne látogatni, célszerű SC600-as vízumot kérelmezni, amellyel akár 12 hónapot is eltölthet az országban. Ha épp Ausztráliában tartózkodik, online is benyújthat vízumkérelmet – ez a lehetőség néhány másik országra is érvényes (ezek esetében online vízumkérelem Ausztrálián kívülről is benyújtható). A körülményeitől függően Ön az alábbi kategóriákat választhatja.
Turistavízum: ez a vízumkategória azok számára alkalmas, akik városnézés, nyaralás céljából és egyéb idegenforgalmi célból akarnak Ausztráliába utazni.
Üzleti kategória: ez a vízumkategória azok számára alkalmas, akik üzleti célból akarnak Ausztráliába utazni. Ezzel a vízummal lehet konferenciákra, szemináriumokra és egyéb üzleti megbeszélésekre kiutazni.
Család által szponzorált kategória: ez a vízumkategória azok számára alkalmas, akik Ausztráliában élő rokonaikat, pl. szülőt, nagyszülőt, testvért, unokatestvért, nagybátyot vagy nagynénit szeretnének meglátogatni.

ETA vízum (SC601)

Akkor kérelmezheti ezt a 3 hónapos látogatói vízumot, ha Ausztrálián kívül tartózkodik és a felsorolt országok valamelyikében állították ki az útlevelét: Andorra, Ausztria, Belgium, Brunei, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Hongkong (Kína különleges igazgatású területe), Izland, Írország, Olaszország, Japán, Liechtenstein, Luxemburg, Malajzia, Málta, Monaco, Norvégia, Portugália, San Marino Köztársaság, Szingapúr, Dél-Korea, Spanyolország, Svédország, Svájc, Tajvan, Hollandia, Egyesült Királyság — brit állampolgár, Egyesült Királyság —brit nemzetiségű (külföldi), Amerikai Egyesült Államok, Vatikánváros.
Az ETA vízum 12 hónapig érvényes, alkalmanként legfeljebb 3 hónap ausztráliai tartózkodásra jogosít.
Az utazási irodája segíthet Önnek ilyen vízumot kérelmezni.
Szokványos esetben az ausztráliai tartózkodás ideje alatt nem lehet újabb vízumkérelmet beadni.

Orvosi kezelés céljából kibocsátott vízum (SC602)

Ezt a vízumot akkor kérelmezheti, ha Ausztráliában venne részt orvosi kezelésen vagy orvosi konzultáción.
A vízum szokványos esetben a kezelés időtartamára érvényes. Ausztráliában a vízumot rendszerint maximum 12 hónapra adják ki. Ausztrálián kívül a vízum általában legfeljebb három hónapos időtartamra kapható meg.

eVisitor Visa (SC651)

Akkor kérelmezheti ezt a 3 hónapig érvényes vízumot, ha Ausztrálián kívül tartózkodik és a felsorolt országok valamelyikében állították ki az útlevelét: Andorra, Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Írország, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Monaco, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, San Marino Köztársaság, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság — brit állampolgár, Vatikánváros.
Az eVisitor vízum 12 hónapig érvényes, alkalmanként legfeljebb 3 hónap ausztráliai tartózkodásra jogosít.
Ausztráliai tartózkodása közben is folyamodhat új vízumért.

Idénymunkával egybekötött nyaralásra érvényes vízum (Working Holiday Visa – SC417)

Idénymunkával egybekötött nyaralásra érvényes vízum (Working Holiday Visa – SC417)
A 417. alosztályú vízum birtokában Ön dolgozhat, turistaként utazhat és tanulhat Ausztráliában.
Akkor igényelhet ilyen vízumot, ha már betöltötte a 19. életévét, de még nem múlt el 31 éves, és a felsorolt országok valamelyikében állították ki az útlevelét: Belgium, Kanada, Ciprusi Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Hongkong (Kína különleges igazgatású területe) (ideértve a brit nemzetiségű kölföldi útlevéllel rendelkezőket is), Írország, Olaszország, Japán, Koreai Köztársaság, Málta, Hollandia, Novégia, Svédország, Tajvan, Egyesült Királyság.

Munkaválallói és nyaralási célú vízum (“Work and Holiday Visa”, sc462)

A 462. alosztályú vízum birtokában Ön dolgozhat, turistaként utazhat és tanulhat Ausztráliában.
Akkor igényelhet ilyen vízumot, ha már betöltötte a 19. életévét, de még nem múlt el 31 éves, és a felsorolt országok valamelyikében állították ki az útlevelét: Argentína, Banglades, Chile, Indonézia, Malajzia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Thaiföld, Törökország, Amerikai Egyesült Államok, Uruguay.
A származási országtól függően változhat, milyen szintű végzettséghez van kötve a vízum (középiskolai vagy egyetemi végzettség).
Demonstrálnia kell, hogy használható angol nyelvtudás birtokában van (IELTS 4.5 szintű)
Ezzel a vízummal maximum 12 hónapig utazhat és dolgozhat Ausztráliában.