Posetite Australiju

Home/Migracija u Australiju/Posetite Australiju

Turistička viza (podklasa 600)

Ako želite da posetite Australiju, možete aplicirati za SC600 vizu i ostati u Australiji do 12 meseci. Dozvoljeno vam je da podnesete zahtev za vizu preko interneta ako ste u Australiji. Ljudi iz određenih zemalja mogu aplicirati za ovu vizu putem interneta čak i ako se nalaze van Australije. Možete odabrati jedan od sledećih strimova ove vize u skladu sa vašim okolnostima.

  • Turistički strim: za one koji žele da otputuju u Australiju turistički, da vide znamenitosti, uživaju u odmoru ili usled drugih turističkih aktivnosti.
  • Biznis strim: za one koji žele da posete Australiju u poslovne svrhe. Putem ovog strima možete doći kako bi učestvovali na konferenciji, seminaru ili drugim poslovnim sastancima.
  • Porodični strim: za one koji imaje rodbinu u Australiji. Ako u Australiji živi neko sa kim ste u srodstvu – roditelj, baba ili deda, brat ili sestra, rođak, ujak ili ujna – možete ih posetiti aplicirajući za ovaj strim turističke vize.

ETA viza (podklasa 601)

Možete aplicirati za ovu tromesečnu vizu ako ste izvan Australije i imate pasoš neke od sledećih zemalja: Andora, Austrija, Belgija, Brunej, Kanada, Danska, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Hong Kong (SAR Kine), Island, Irska, Italija, Japan, Lihtenštajn, Luksemburg, Malezija, Malta, Monako, Norveška , Portugal, Republika San Marino, Singapur, Južna Koreja, Španija, Švedska, Švajcarska, Tajvan, Holandija, Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Vatikan.

  • ETA viza važi 12 meseci. Možete ulaziti i ostajati u Australiji na najduže 3 meseca tokom jednog boravka.
  • Vaša turistička agencija može vam pomoći da aplicirate za ovu vizu.

Nije vam dozvoljeno da apliicirate za drugu vizu dok se nalazite u Australiji.

Viza za Medicinski Tretman (podklasa 602)

Ova viza je za one koji imaju planiran medicinski tretman ili medicinsku konsultaciju u Australiji.
Ova viza uglavnom važi isto koliko i planirani tretman. U Australiji se ova viza uglavnom izdaje na maksimalno 12 meseci. Izvan Australije ova viza se uglavnom izdaje na maksimalno 3 meseca.

eVisitor Viza (podklasa 651)

Možete aplicirati za ovu tromesečnu vizu ako ste izvan Australije i imate pasoš neke od sledećih zemalja: Andora, Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malta, Monako, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, San Marino, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Velika Britanija, Vatikan.
Možete ostati u Australiji maksimalno 3 meseca pri svakoj poseti tokom 12 meseci počevši od datuma kada je eVisitor viza izdata.
Postoji mogućnost da aplicirate za novu vizu dok ste u Australiji.

Working Holiday viza (podklasa 417)

Možete raditi, putovati i studirati u Australiji sa vizom podklase 417.
Za ovu vizu možete aplicirati ako imate između 19 i 31 godine i ako imate pasoš neke od sledećih zemalja: Belgija, Kanada, Kipar, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Hong Kong (SAR Kine), Republika Irska, Italija, Japan, Republika Koreja, Malta, Holandija, Norveška, Švedska, Tajvan, Velika Britanija.
Ova viza vam omogućava da putujete i radite u Australiji maksimalno 24 meseca.

Work and Holiday Visa (podklasa 462)

Možete raditi, putovati i studirati u Australiji sa vizom podklase 462.
Za ovu vizu možete aplicirati ako imate između 19 i 31 godine i ako imate pasoš neke od sledećih zemalja: Argentina, Bangladeš, Čile, Indonezija, Malezija, Poljska, Portugal, Španija, Tajland, Turska, SAD, Urugvaj.
U zavisnosti od vaše zemlje porekla, uslov može biti da ste završili određen nivo školovanja (srednja škola, viša škola ili završene osnovne ili postdiplomske studije).
Morate dokazati da imate osnovno poznavanje engleskog jezika (srazmerno nivou IELTS 4.5)
Ova viza vam omogućava da putujete i radite u Australiji maksimalno 12 meseci.